Vegetariánský hamburger z černých fazolí

Složení:
2 stroužky česneku
3 jarní cibulky
½ dýňového pyré
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžicka Chilli
1 lžička kmínu
1 šálek hnědé rýže (vařené)
1 čajová lžička mořské soli
420 g černých fazolí (vařené)
2 lžíce lněných semínek
1/2 šálku strouhanky
1 lžička kokosového oleje

Postup:
Zkombinujeme česnek, jarní cibulku, dýňové pyré, olivový olej, chilli, sůl a kním. Přidejte rýži a fazole a lehce rozmixujeme, aby se ze směsi nestala pasta. Přidáme lněná semínka, strouhanku a zbytek fazolí a znovu promícháme. Z těsta vytvarujeme placičky a pečeme na pánvi 2-3 minuty. Servírovat můžete podle chuti například s pečenými bramborami.

Autor: Patricie Pátková

 

 

Blog-datum3.2.2017
ReceptyHlavní chod, Ostatní
Blog-autorPatricie Pátková
SurovinyKokosový olej, Lněné semínko, Mořská sůl, Olivový olej