Semínkový chléb s psylliem

Složení:
60 g psyllia
5 vajec
40 g lněného semínka
50 g slunečnicových semínek
50 g dýňových semínek
3 lžíce mandlového oleje
1 lžička prášku do pečiva
½ šálku zakysané smetany
sůl

Postup:
Troubu předehřejte na 160 °C.  Pokud chcete mít chléb spíše jemný, vložte semínka do mixéru a vytvořte z nich jemný prášek, tento krok však můžete přeskočit. Do misky nasypte všechny suché suroviny a postupně přidejte zakysanou smetanu a vajíčka. Nakonec vsypejte prášek do pečiva a těsto pečlivě promíchejte. Vzniklou směs napěchujte do formy, kterou nezapomeňte vymazat olejem! Doba pečení je zhruba 55 minut, dokud není chléb na povrchu zlatavý.  

Autor: Hana Rážová

Blog-datum27.2.2017
ReceptyOstatní
Blog-autorDenisa Procházková
SurovinyDýňové semínko, Lněné semínko, Psyllium, Slunečnicová semínka