Quinoa chřestový salát

Složení:
1 šálek suché quinoi
1 svazek chřestu
2 velké svazky zelené petrželky
2 rajčata
2 okurky
6 zelených cibulek
mletý česnek nebo 2 stroužky
1 ½ citrónu - šťáva
¼ šálku olivového oleje
1 ½ lžičky soli
¼ lžičky nového koření
špetka muškátového oříšku
pepř podle chuti

 

Postup:
Přiveďte 2 šálky vody k varu do středně velkého hrnce. Přidejte quinou se špetkou soli a snižte teplotu vaření. Zakryjte a vařte asi 15 minut. Odstraňte z plotýnky a nechte ještě 10 minut odležet. Promíchejte quinou vidličkou a dejte na stranu.
Konce chřestu odkrojte a vyhoďte. Zbytek nakrájejte na drobné kousky.
Petrželovou nať dobře omyjte a nasekejte najemno.
Zelenou cibulku, rajčata, okurky nakrájejte na malé kousky.
Ve velké míse smícháme hotovou quinou, nakrájený chřest. Přidejte petržel, zelené cibulky, okurky, rajčata a mletý česnek.
Hotový salát pokapejte citronovou šťávou, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem, promíchejte a je hotovo.

Autor: Kristýna Slámová

Blog-datum4.11.2016
ReceptySalát
Blog-autorKristýna Slámová
SurovinyOlivový olej, Quinoa