Mini RAW čokoládové dortíčky

Složení:
Pekanový raw korpus:
1 šálek pekanových ořechů
3-4 datle nebo 2-3 lžíce javorového sirupu
½ šálku kakaového prášku
špetka soli
1 čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:
2 šálky kešu oříšků
½ šálku kokosového oleje
½ šálku javorového sirupu nebo agáve sirupu
½ šálku vody
2 lžičky vanilkového extraktu
¾ kakaového prášku

Postup:

Čokoládově pekanový korpus:
Všechny přísady dobře rozmixujte. Připravte si formu na mini dortíky a hotovou hmotu stiskněte jemně prsty do formy.

Náplň:
Namočte kešu na 10-15 minut. Opláchněte je pod tekoucí vodou a rozmixujte spolu s javorovým sirupem, vodou a vanilkovým extraktem do krémové textury.
Pak přidejte kakaový prášek a kokosový olej a znovu mixujte do hladka.
Hotový krém naneste na korpus a vložte do ledničky minimálně na hodinu.
Před podáváním můžete dortíky polít čokoládovou polevou a posypat pekanovými ořechy.

Autor: Kristýna Slámová

Blog-autorKristýna Slámová
Blog-datum10.11.2016
SurovinyAgávový sirup, Datle, Javorový sirup, Kakaový prášek, Kešu, Kokosový olej, Pekanové ořechy, Vanilkový extrakt
ReceptyDezerty