Dýňová polévka

Složení:
500 g dýně
1 cibule
3 lžíce másla
750 ml vody
200 ml smetany
sůl
pepř
dýňový olej

Postup:
Na másle osmahněte cibulku do zlatova a poté přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vše ještě  jednou pořádně orestujte, poté zalijte vodou a nechte vařit, dokud dýně nezměkne. To by se mělo  stát nejpozději do půl hodinky. Poté směs odstavíme z plotny, přidáme smetanu a koření dle chuti a poté vše rozmixujeme. Pokud je na vás výsledná směs příliš hustá, můžete dolít ještě buď smetanu, nebo vodu. Při servírování nezapomeňte přidat pár kapek dýňového oleje. Dodá to nejen na estetičnosti, ale především výborné chuti.


Autor: Blogerka Na vlastní kůži

Blog-datum3.10.2016
ReceptyPolévka
Blog-autorBlogerka Na vlastní kůži