Domácí karamelová omáčka

Složení:
1 plechovka neslazeného kokosového mléka
½ šálku javorového sirupu
špetka mořské soli
1 lžíce kokosového oleje
2 lžičky vanilkového extraktu


Postup:
Ve velkém hrnci se silným dnem smíchejte kokosové mléko, javorový sirup a sůl.
Přiveďte k varu. Pak snižte teplotu na minimum a nechte vařit cca 40 minut za občasného míchání.
Přidejte kokosový olej a vařte dalších 5 minut za stálého míchání do karamelové barvy.
Odstavíme z tepla, přidáme vanilku a necháme vychladnout po dobu 5 minut.
Pokud se omáčka mírně ochladí, intenzivně ji promícháme pokud není hladká a lesklá.


Autor: Denisa Procházková

Blog-datum21.7.2016
ReceptyDezerty
Blog-autorDenisa Procházková
SurovinyJavorový sirup, Kokosové mléko, Kokosový olej, Vanilkový extrakt