Banánová bábovka s datlovým sirupem

Datlový sirup, který se vyrábí z přezrálých datlí a vody, je tmavší barvy a je skvělý nejen do jogurtů či müsli, ale rovněž pro pečení dezertů. Na rozdíl od běžného cukru má datlový sirup příznivý vliv na naše trávení, zklidňuje nervový systém a napomáhá k detoxikaci organismu. Výhodou rovněž je, že energie z datlového sirupu se do organismu uvolňuje pozvolna, a proto si váš sladký kus bábovky můžete vychutnat bez výčitek.

Počet porcí: 10 - 12

Ingredience:
2 velké banány
2 hrnky hladké celozrnné špaldové mouky
2 hrnky hladké pšeničné mouky
1 kypřící prášek
1 lžíce skořice
1 lžíce kakaa
hrst ořechů
2/3 hrnku oleje
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku javorového sirupu
1 hrnek vody

Postup:
Banánová bábovka je poměrně jednoduchá na přípravu. Ještě než se pustíte do přípravy těsta, zapněte si troubu na 180 °C a nachystejte si vymazanou a moukou vysypanou formu na bábovku. Poté si vezměte větší mísu a v ní smíchejte mouku špaldovou s pšeničnou, přidejte prášek do pečiva, skořici, kakao a nasekané ořechy. Suroviny promíchejte a přilijte k nim olej a javorový i datlový sirup a dle potřeby přidejte vody. Výsledkem by mělo být hustější avšak stále tekuté těsto. Bábovku pečte přibližně 45 minut. Vzhledem k tomu, že horní část bábovky má tendenci být rychle hotová, zakryjte si během první poloviny pečení bábovku alobalem. V případě, že byste chtěli bábovku ještě vyšperkovat, polijte ji polevou z hořké čokolády a posypte ořechy.


Autor: Kateřina Doul

Blog-datum1.5.2017
Blog-autorKateřina Doul
SurovinyJavorový sirup, Kakaový prášek, Slunečnicový olej, Vlašské ořechy